به گزارش روابط عمومی شهرک صنعتی بزرگ شیراز به نقل از خبر جنوب،گفت و گوی بخش خصوصی و دولتی فارس در حالی برگزار شد که بخش عمده ای از این جلسه به وضعیت آب در شهرک بزرگ صنعتی شیراز و منطقه ویژه اقتصادی این شهر اختصاص داشت.
به گزارش سرویس اقتصادی «خبرجنوب» با وجودی که حفر چاه در این دو منطقه صنعتی به تصویب رسیده است اما اهالی روستاهای اطراف شهرک بزرگ صنعتی شیراز و منطقه ویژه اقتصادی اجازه حفر آن را نمی دهند و این معضل باعث شده تا سایه تعطیلی و یا کاهش تولید بر برخی واحدهای مستقر در این مناطق سایه بیفکند.
در جلسه دیروز شورای گفت و گو بازهم این معضل به بحث و گفت و گو گذاشته شد بحثی که بارها در جلسات قبلی شورای گفت و گو مطرح شده بود اما هنوز به نتیجه عملیاتی نرسیده است.
برخي مديران حتي به جلسات شوراي گفت و گو هم نمي آيند
در ابتدای این جلسه جمال رازقی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و گردشگری فارس با اشاره به جلسات قبلی شورای گفت و گو خطاب به استاندار فارس اظهار داشت: درخواست دارم مدیران دستگاه های اجرایی را ملزم به حضور در جلسات این شورا کنید متاسفانه برخی مصوبات قبلی این شورا یا اجرا نمی شود و یا اگر هم به مرحله اجرا برسد به درستی اجرا نمی گردد.
وی به اهمیت مقوله تولید اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود اهمیت تولید در رونق اقتصاد و اشتغال در فارس، برخی مدیران کم لطفی کرده و در جلسات حضور پیدا نکرده و اهمیت لازم به اجرای صحیح مصوبات نمی دهند.
فقط دو دستگاه اجرايي فارس نماينده خود را به دبيرخانه شوراي گفت و گو معرفي كرده اند
رییس اتاق بازگانی فارس گفت: از جمله این افراد شهردار شیراز است که حضور و تدابیر ایشان می تواند باعث حل بسیاری از موانع فعلی کسب و کار شود.
وی تصریح کرد: همچنین قرار بود معاونین 10دستگاه اجرایی فارس که در اقتصاد استان اثرگذارند به دبیرخانه شورای گفت و گو برای چاره اندیشی جهت بهبود فضای کسب و کار معرفی شوند که متاسفانه فقط اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نسبت به این کار اقدام کرده اند و مابقی فردی را معرفی نکرده اند.
رازقی بیان داشت: همچنین در جلسات قبلی شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت مقرر شد شرکت های بزرگی که در شیراز مستقرند اما پرونده مالیاتی و حساب بانکی آنها در تهران است تمامی پرونده ها و حساب های بانکی شان به شیراز منتقل شود که هنوز این مصوبه به طور کامل اجرا نشده است.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه دردسر و مشکلات این شرکت ها و کارخانجات در شیراز است اما درآمد مالیاتی و گردش حساب بانکی شان برای تهران منظور می گردد که این امر به ضرر فارس تمام می شود.
رازقی از دیگر مصوبات روی زمین مانده شورای گفت و گو را تامین آب قطب های صنعتی استان ذکر و تصریح کرد: یکی از مهمترین مصوبات شورای گفت و گو، تامین آب شهرک صنعتی بزرگ شیراز و منطقه ویژه این شهر است که با وجودی که سه بار در این شورا مورد بحث قرار گرفته اما متاسفانه اثر بخش نبوده و هم اکنون وضعیت بسیار بسیار بحرانی است.
وی گفت: قرار بود در شهرک صنعتی بزرگ شیراز 300 لیتر بر ثانیه آب تامین شود اما متاسفانه یک چهارم این میزان تامین می شود و کمبود آب به شدت صنایع را تحت تاثیر قرار داده است.
رییس اتاق بازگانی فارس تاکید کرد: شرکت شهرک های صنعتی فارس آب مورد تقاضای واحدهای صنعتی را فروخته و پولش را هم گرفته اما آب مورد نیاز را تامین نکرده است این در حالی است که تامین آب بدیهی ترین وظیفه این شرکت است.
وی خطاب به مدیران شرکت شهرک های صنعتی فارس گفت: همانطور که یک واحد صنعتی موظف است به تعهداتش در قبال مشتریان عمل کرده و کالای مورد قرارداد را به خریداران تحویل دهد شما هم به عنوان یک شرکت دولتی موظفید 300 لیتر بر ثانیه آبی را که به صنعتگران فروخته اید به آنها تحویل دهید .
رازقی با تاکید بر اینکه ما به دنبال مسایل حاشیه ای در این زمینه نیستیم و می خواهیم مشکل را از ریشه حل نماییم، ادامه داد: امیدوارم در گام اول بتوانیم سهمی از خط دوم انتقال آب به شیراز را به شهرک صنعتی بدهیم به طور موقت تا مشکلات به صورت مقطعی حل شود. ضمن آنکه از نماینده جهرم و خفر که رییس کمیسیون عمران مجلس هستند خواهش کرده ایم در بودجه سال آینده 20 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل سد کوار اختصاص دهند تا با تکمیل این سد بخشی از آب مورد نیاز شهرک بزرگ صنعتی شیراز حل شود.
براي تامين آب واحدهاي صنعتي موجود هم مشكل داريم اما 1500 مجوز ديگر صادر كرده اند!
جواد باصری مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز نیز در این خصوص گفت: هم اکنون وضعیت آب در این شهرک بسیار اسفبار است ضمن آنکه چند ماه دیگر فصل بهار است و مصرف آب در این شهرک به شدت افزایش پیدا می کند.
وی گفت: شهرک بزرگ صنعتی شیراز 2563 انشعاب با ظرفیت 301 لیتر بر ثانیه تاکنون واگذار کرده این در حالیست که کل ظرفیت سه حلقه چاه شهرک تنها 75 لیتر بر ثانیه است که سطح آب همین چاه ها هم نسبت به پارسال 20 متر کاهش پیدا کرده است معضلی که بر دبی آب این چاه ها تاثیر گذار است.
مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز اضافه کرد: به آمار اشتراک آب در شهرک بزرگ صنعتی شیراز باید 1500 زمین دیگری که واگذار شده و شرکت شهرک های صنعتی استان تعهد تامین آب دارند نیز اضافه نماییم تا متوجه عمق فاجعه در این حوزه شویم ضمن آنکه در این وضعیت توسعه فاز 6 این شهرک نیز در دستور کار قرار دارد!
9 سال است مي خواهند با 3 حلقه چاه آب مورد نياز يك شهرك صنعتي بزرگ را تامين كنند
باصری گفت: از 8 تا 9 سال پیش تاکنون علی رغم توسعه فازهای مختلف تامین آب تغییر چندانی نکرده است تا چند سال می گفتند از سد کوار، آب مورد نیاز این شهرک تامین می شود اما بررسی کردیم و دیدیم این سد فقط 5 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. چندی بعد اعلام شد از آب زه شیراز بخشی به شهرک صنعتی می دهند این در حالی است که آن آب، میکروبی است و فقط به درد فضای سبز و يا واحدهای بتونی می خورد و قابلیت مصرف شرب و یا مصرف در سایر واحدهای تولیدی ندارد.
این مسئول بیان داشت: حتی اگر فردا صبح هم همین آب هم به شهرک صنعتی برسد وضعیت انتقال آب به واحدهای صنعتی در شهرک بزرگ صنعتی شیراز به گونه ای نیست که بتوانیم آب را به واحدهای مواد غذایی و یا واحدهای غیر غذایی از جمله واحدهای بتونی به تفکیک آبرسانی کنیم.
وی با بیان اینکه اگر فکری نشود تعدادی از واحدها به دلیل کمبود آب، در سال آینده تعطیل خواهند شد، افزود: متاسفانه واحدهای پر ظرفیت ما قادر به کار در دویا سه شیفت نیستند و عملا بخش عمده ای از ظرفیت این کارخانجات بلا استفاده مانده است.
مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز اظهار داشت: در حال حاضر شیر مخازن آب شهرک صنعتی بزرگ شیراز از ساعت 7 و نیم صبح باز می شود و آب از ساعت 5 عصر به روی صنعتگران بسته می شود این زمان در فصل تابستان تا ساعت 3 خواهد بود و از آن ساعت به بعد برای پر شدن مخازن آب و تامین آب برای روز بعد، آب قطع می شود.
70 درصد آب مصرفی در شهرک بزرگ صنعتی شیراز در اختيار سه واحد!
اما احد فتوحی مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی فارس در این خصوص گفت: برای حفر چاه جدید اراضی مورد نیاز را تملک کرده ایم و موافقت های ضمنی را گرفته ایم اما متاسفانه برای حفر این چاه مردم روستاهای اطراف مانع
شده اند و اجازه حفر آن را نمی دهند.
وی گفت برای خرید چاه جدید هم هیچ مشکلی نداریم اما متاسفانه سراغ هر کسی رفتیم یا چاهش مجوز نداشت و یا قیمت غیر واقعی بر روی چاهش گذاشته بود تنها راه حلی که داریم آن است که از کشاورزان آب می خریم و به واحدهای صنعتی می دهیم، از چاه کشاورزی
می خریم و می فروشیم.
فتوحی با بیان اینکه 70درصد آب مصرفی در شهرک بزرگ صنعتی شیراز توسط سه واحد مصرف می شود، ادامه داد: حتی این واحدها خودشان یک چاه هم اجاره کرده اند اما بازهم کفاف مصرفشان را نمی دهد. مشکل آنجاست که در جایی که دشت ممنوعه قرار دارد واحدهای آب بر همچون نوشابه احداث شده که این واحد مصرف زیادی از آب دارد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی فارس خاطر نشان کرد: در چند روز اخیر مجوز تامین 50 لیتر بر ثانیه آب از زه شیراز را به این شهرک داده اند که البته برای صنايع غذایی قابل استفاده نیست. همچنین قرار است از محل تصفیه خانه مرکزی شیراز هم سهمی از آب به این شهرک داده شود سهمی بجز شرب و غیر غذایی.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی هر پیشنهادی بدهد حاضریم برای تامین آب آن را اجرا کنیم چرا که پول کافی، تجهیزات و امکانات لازم را برای این کار دراختیار داریم راه های زیادی هم رفته ایم اما نتیجه مورد انتظار را
نگرفته ایم.
400 چاه غیر مجاز در منطقه شرق شیراز مسدود شد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس اما به توسعه صنعتی در شرق شیراز انتقاد کرد و گفت: در حالی که در شرق شیراز بیشترین مشکل از لحاظ تامین آب داریم اما توسعه صنعتی هم دقیقا در همان منطقه اتفاق افتاده و دولت تعهد تامین 700 تا 800 لیتر برثانیه را
برای آن محدوده نموده است.
دهقانی بیان داشت: در حالی که دولت قصد آوردن آب از دریا با مبالغ هنگفت را دارد در همین استان می توان با هزينه های کمتر و با مشارکت بخش خصوصی این آب را تامین کرد.
وی گفت: 400 چاه غیر مجاز در منطقه شرق شیراز مسدود شده است که امیدوارم این اقدام تهدیدات پیرامون تامین آب صنایع مستقر در آن محدوده را به حداقل برساند.
پرونده مالياتي 52 شركت مستقر در شيراز از تهران به فارس آمد
همچنین ناصر هاشمی مدیر کل امور مالیاتی استان فارس در خصوص وضعیت انتقال پرونده مالیاتی شرکت های بزرگ مستقر در شیراز گفت: پرونده مالیاتی آن دسته از شرکت های مستقر در شیراز که در تهران مورد رسیدگی قرار می گرفت عمدتا به فارس انتقال یافته است.
به گفته وی از 64 شرکت اینچنینی پرونده 52 شرکت منتقل شده و مابقی در دست اقدام است.
هاشمی البته به این نکته نیز اشاره کرد که تنها عوارض این شرکت ها جزو درآمدهای استانی لحاظ نمی شود اما عوارض پرداختی این شرکت ها به حسابهای استان واریز خواهد شد.
شوراي حمايت از توليد در فارس راه اندازي مي شود
گفتنی است در این جلسه استاندار فارس با پیشنهاد رییس اتاق بازرگانی استان مبنی بر تشکیل شورای حمایت از تولید متشکل از رییس مجمع نمایندگان فارس در مجلس، رییس کل دادگستری استان، استاندار و نمایندگان بخش خصوصی با هدف رفع مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و حمایت همه جانبه از بخش تولید موافقت کرد اما در عین حال به این نکته نیز اشاره کرد که نباید هر روز یک کارگروه یا کمیته یا شورای جدید در فارس تشکیل شود به گونه ای که مدیران از اداره این جلسات عاجز مانده و نتایج خاصی از این جلسات به دست نیامد.
عنایت ا... رحیمی همچنین در خصوص حل مشکل تامین آب شهرک بزرگ صنعتی شیراز از شرکت آب منطقهای فارس خواست سهم بیشتری از زه آب شیراز به این شهرک اختصاص دهد و از اله بخش نظر پور مدیر عامل آب و فاضلاب شیراز نیز درخواست کرد نسبت به تخصیص سهمیه ای به این شهرک از خط دوم انتقال آب به شیراز تدابیر لازم را بیندیشد.
وی بیان داشت: همچنین باید در انتقال آب از مخزن دوکوهک به مخزن معالی آباد شیراز تسریع شود تا از این طریق بتوان نسبت به انتقال آب به سلطان آباد و به تبع آن به منطقه ویژه و شهرک صنعتی بزرگ شیراز اقدام شود.
رحیمی البته به این نکته نیز اشاره کرد که این امر نباید به معنای دست روی دست گذاشتن بخش خصوصی و مدیران شهرک صنعتی باشد و این افراد باید به فکر تامین پایدارآب برای حوزه های صنعتی باشند.
استاندار فارس با بیان اینکه نیاز است روند سرمایه گذاری و بایدها و نبایدها به همراه الزامات آن از پیش برای سرمایه گذاران مشخص باشد، گفت: نیاز است کتابچه مقررات و ضوابط
راه اندازی واحدهای جدید در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد تا سرمایه گذار از قبل با این روند آشنا شود و وقتش در این مسیر تلف نشود.
وی گفت: مدت هاست قرار است این کتابچه طراحی و چاپ شود اما
نمی دانم چرا این کار صورت نمی گیرد و دستگاه های متولی این لقمه را دور سر خود می چرخانند.
علي رغم پمپاژ نااميدي توسط برخي افراد، آينده درخشاني در انتظار فارس است
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود به بهبود فضای کسب و کار در فارس اشاره کرد و بیان داشت: بیشترین پیشنهادات عملیاتی شده در سطح ملی در حوزه رفع موانع و اصلاح قوانین دست و پاگیر مربوط به مصوبات شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس است.
رحیمی بیان داشت: استان فارس در حوزه بهبود فضای کسب و کار، اقدامات شایان توجهی انجام داده که شاخصهایی همچون میزان افزایش درآمد صادرات غیر نفتی و نفتی ، افزایش درآمد مالیاتی که ناشی از بهبود فضای کسب و کار است ، میزان اشتغال و... نشان دهنده تحقق این هدف و حرکت آرام و منطقی استان است.وی همچنین به ارتقا و توسعه صنایع پایه در استان فارس اشاره کرد و توسعه صنایعی همچون فولاد ، آلومنیوم، کربنات سدیم، سیمان، تقویت صنایع تبدیلی و صنعت گردشگری را حاصل هم پوشانی و همگرایی بین بخش دولتی و خصوصی در استان فارس دانست .
رحیمی تاکید کرد:علی رغم فشار ناشی از تحریم ها و همچنین تلاشی که عده ای برای پمپاژ ناامیدی در جامعه به کار گرفته اند آیندهای درخشان در انتظار استان و کشور خواهد بود.
<div id="video-display-embed-code_4295480"><script type="text/JavaScript" src="https://iribnews.ir/fa/news/play/embed/2599598/4295480?width=400&height=300"></script></div>